Wenkbrauw technieken

Maatwerk leveren
Samen met u vind ik het enorm belangrijk om maatwerk te leveren en een wenkbrauw te creëren die past bij uw stijl, persoonlijke wensen en leeftijd. Daarbij vind ik het super belangrijk dat de wenkbrauw zo natuurlijk mogelijk is en past bij uw totale uitstraling. Ik adviseer u graag bij het maken van de voor u mooiste wenkbrauwen die passen bij uw gezicht.
Voordat ik aan de slag ga teken en bespreek ik de vorm en de gewenste kleur. Na het tekenen van uw gewenste wenkbrauw ga ik pas aan de slag met het pigmenteren. Zo krijgt u precies de gewenste wenkbrauw die u voor ogen had.

Een mooie wenkbrauw is opgebouwd uit vooral 4 aspecten: De vorm, de plaats, de kleur en de creativiteit van het pigmenteren van de haartjes of maken van mooie overgangen in de schaduwtechnieken.

Verschillende technieken
Hieronder staan de verschillende technieken omschreven om een wenkbrauw op te bouwen. Het is ook mogelijk om deze technieken met elkaar te combineren om zo een natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen.

De Hairstroke/3D techniek is het tekenen van hele dunne haartjes, dit gebeurt met de 4-flat naald. Deze techniek is geschikt voor elk huidtype en ook heel mooi indien u geen of bijna geen wenkbrauwharen heeft. 

Bij de Schaduwtechniek ziet het eruit alsof er met een zacht potloodje de wenkbrauw is in geschaduwd. Deze techniek is geschikt voor mensen die al een goed gevormde wenkbrauw hebben maar vaak te dun "begroeid" of voor mensen die het effect van een poederige wenkbrauw wensen.

Bij de Ombré techniek/Powder Brows is een gestyleerde wenkbrauw in schaduwtechniek. Deze techniek is momenteel erg populair bij jongeren. De wenkbrauw is vooraan mooi poederig en transparant terwijl het naar de staart toe voller en strakker wordt. Als je Ombré wilt, geef dit aan bij het maken van een afspraak, omdat de eerste behandeling veel langer duurt dan b.v. schaduw of haartjestechniek.

Alopecia (of na behandeling van kanker)

Mocht u Alopecia hebben of uw wenkbrauwen zijn na behandeling van kanker niet meer terug gekomen dan vraag ik u om een foto mee te nemen waarop wenkbrauwen te zien zijn voor het uitvallen van het haar. Indien dat niet voorhanden is, kunt u een andere foto meenemen met een gewenste vorm. Zo kunnen we samen komen tot een zo natuurlijk mogelijk resultaat!

Hoe lang blijft een PMU-wenkbrauw eigenlijk zitten?
Wenkbrauwen vervagen sneller dan een eyeliner. Gemiddeld zal na 1 à 1,5 jaar een nabehandeling nodig zijn om het resultaat mooi en als "nieuw" te behouden. Een en ander is ook afhankelijk van het huidtype en de aard van de behandeling. 
Hoe 
lichter het pigment, hoe sneller dit zal vervagen. De celregeneratie van de huid is ook een belangrijke factor, samen met de Uv-straling.

Hoe bepaal ik dat het tijd is voor een nabehandeling?
Wanneer u de neiging heeft om uw wenkbrauw weer te willen bijtekenen of inkleuren is het tijd voor een nabehandeling. Wanneer er nog genoeg pigment aanwezig is in de huid volstaat 1 behandeling. De tarieven voor een nabehandeling zijn uiteraard anders. Zie ook tabblad tarieven.