Wat is acné?

Acné is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Iedereen heeft er in meer of mindere mate last van (gehad). Vooral jonge mannen en vrouwen van 15 tot 18 jaar. Acné ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Er bestaan verschillende vormen acné. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien. Acné komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd (acné tarda). Een hele heftige vorm van acné (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acné gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is.

 

Waar moet ik op letten bij acné?

  • Niet aan mee-eters of puistjes krabben en ze zeker niet gaan uitknijpen. Daardoor kunnen er lelijke littekens ontstaan. Laat dit over aan
    een professionele schoonheidsspecialiste/ huidconsulente (zie behandeling acné).
  • Reinig de huid voorzichtig, liefst met lauwwarm water of een milde gel. Droog voorzichtig af met een zachte handdoek. Hard wrijven en schoonboenen gaan de talgproductie nog meer stimuleren.
  • Verstop de acné niet onder een dikke laag make-up of cosmetica. De poriën raken dan afgesloten, waardoor er nog meer puistjes kunnen ontstaan. Indien make-up wordt gebruikt kies dan altijd voor minerale make-up.
    Zie ook info Dr. Baumann make-up.
  • Gebruik geen zogenaamde acné producten uit de supermarkt of de drogist. De meeste vrij te verkrijgen verzorgingsproducten hebben geen of zelfs een ongunstig effect. Vraag je arts of je schoonheidsspecialiste/huidconsulente om raad.
  • Zonlicht maakt de huid wat donkerder van kleur. De acné blijft, maar zit verstoken onder de bronzen huidskleur. Zon mag, maar niet overdrijven en niet in combinatie met hoge vochtigheid. 
  • Massage en sauna’s verhogen het ontstekingsrisico, beter niet doen dus. 

In de salon zijn geschikte behandelmethodes en de juiste producten verkrijgbaar voor de acné huid. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Aangezien de salon in het bezit is van een AGB-code vergoed de ziektekostenverzekeraar mogelijk uw acné behandeling. De hoogte van de vergoeding en of de behandeling vergoed wordt is afhankelijk van uw soort verzekering.

Indien U meer informatie wenst, neemt U gerust contact op