Eyeliner technieken

Met een PMU-eyeliner wordt er pigment in de huid van je ooglid aangebracht, vaak aan de wimperrand. Een eyeliner geeft optisch een diepte aan de ogen. Zo kunnen de ogen groter lijken, de wimpers voller en geeft het een frisse blik. Met een PMU- eyeliner bespaart u daardoor veel tijd iedere morgen.

Wat zijn nog meer redenen om een permanente eyeliner te nemen?

  • U vindt het lastig om zelf make-up aan te brengen
  • U heeft een allergie of bent gevoelig voor make-up
  • U wilt niet dat de make-up uit loopt
  • U heeft geen wimpers meer door een aandoening

Verschillende soorten eyeliners
De Infralash is een dun lijntje tussen de aanzet van de wimper haartjes waardoor de wimpers optisch voller lijken. Een Infralash oogt natuurlijk en geeft tegelijkertijd een heldere, frisse uitstraling. De dikte wordt in overleg bepaald. Deze behandeling is ideaal voor mensen die niet veel make-up dragen en een natuurlijke look willen.

De Klassieke eyeliner is voller en wordt vaak gecombineerd met de Infralash. Het is een dun lijntje die boven de wimper- rand wordt geplaatst. De dikte van het lijntje wordt in overleg bepaald. 

Bij de Eyeliner Wing wordt er meer een make-up look gecreëerd. Deze techniek wordt aangebracht op het bovenste ooglid. De ogen maak je hiermee groter en je kunt hierdoor een liftend effect bereiken.

Hoe lang blijft een PMU-eyeliner eigenlijk zitten?
Een Eyeliner zal in de loop van de tijd vervagen. Het mooiste resultaat blijft tussen de 1,5 en 3 jaar. Daarna zal de kleur vervagen. Een en ander is ook afhankelijk van het huidtype en de aard van de behandeling. Hoe lichter het pigment, hoe sneller dit zal vervagen. De celregeneratie van de huid is ook een belangrijke factor, samen met de Uv-straling.

Hoe bepaal ik dat het tijd is voor een nabehandeling?
Wanneer u de neiging heeft om uw eyeliner weer bij te tekenen is het tijd voor een nabehandeling. Wanneer er nog genoeg pigment aanwezig is in de huid volstaat 1 behandeling. De tarieven voor een nabehandeling zijn uiteraard anders. Zie ook tabblad tarieven.

Is het pijnlijk om een PMU-eyeliner te laten zetten?
Een PMU behandeling is nooit geheel gevoelloos. Echter de meeste mensen ervaren het niet als pijnlijk maar als slechts een klein prikkelend gevoel. De meeste mensen geven dan ook aan dat het ze 100% meevalt en dat het minder erg is dan ze hadden verwacht.